بازار فارکس:

بزرگترین بازار مالی دنیا فارکس (Forex) نامیده می شود که معنی آن تبادل ارزهای خارجی می باشد. در این بازار انواع ارزهای خارجی در برابر یکدیگر معامله می شوند. نرخ جفت ارزها ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی و سیاسی کشورها دارند و در این بازار از تحلیل های تکنیکال و بنیادی جهت تحلیل استفاده می شود. بازار فارکس به شرکت‌کنندگان، مانند بانک‌ها و افراد، امکان خرید، فروش یا مبادله ارزها را برای اهداف پوشش‌دهی و سفته‌بازی می‌دهد. بازار ارز (فارکس) بزرگترین بازار مالی در جهان است و از بانک ها، شرکت های تجاری، بانک های مرکزی، شرکت های مدیریت سرمایه گذاری، صندوق های تامینی، کارگزاران خرده فروشی فارکس و سرمایه گذاران تشکیل شده است.

با کمرنگ شدن حاکمیت بانکهای مرکزی بر بازار ارز، سرمایه گذاری در بازار ارز گسترش یافت و نرخ های مبادله ارز بر اساس عرضه و تقاضای جهانی صورت می گیرد. این بازار از بزرگترین و کاراترین بازارهای مالی جهان به شمار می رود. در بازار ارز جهانی نرخ مبادله بین کشورهای مختلف در اثر عوامل مختلف بطور همزمان برابری ارزهای مختلف را نشان می دهد.

بازار فارکس تحت سلطه یک بازار واحد نیست، بلکه یک شبکه جهانی از رایانه ها و کارگزاران از سراسر جهان است. کارگزاران فارکس نیز به‌عنوان بازارساز عمل می‌کنند و ممکن است قیمت‌های پیشنهادی و درخواستی را برای جفت ارزی که با رقابتی‌ترین پیشنهاد در بازار متفاوت است، ارسال کنند. بازار فارکس از دو سطح تشکیل شده است - بازار بین بانکی و بازار خارج از بورس (OTC) بازار بین بانکی جایی است که بانک‌های بزرگ ارزها را برای اهدافی مانند پوشش ریسک، تعدیل ترازنامه و از طرف مشتریان معامله می‌کنند. از سوی دیگر، بازار فرابورس جایی است که افراد از طریق پلتفرم‌ها و کارگزاران آنلاین تجارت می‌کنند.

 

تاریخچه بازار فارکس:

تا جنگ جهانی اول، ارزها به فلزات گرانبها مانند طلا و نقره متصل بودند. سپس، پس از جنگ جهانی دوم، این سیستم فروپاشید و قرارداد برتون وودز جایگزین آن شد. این توافق منجر به ایجاد سه سازمان بین المللی برای تسهیل فعالیت های اقتصادی در سراسر جهان شد. آنها به شرح زیر بودند:

1-صندوق بین المللی پول (IMF)

2-موافقتنامه عمومی تعرفه ها و تجارت (GATT)

3-بانک بین المللی بازسازی و توسعه (IBRD)

این سیستم جدید همچنین طلا را با دلار آمریکا به عنوان پشتوانه ارزهای بین المللی جایگزین کرد. دولت ایالات متحده قول داده است که از عرضه دلار با ذخایر معادل طلا پشتیبانی کند. اما سیستم برتون وودز در سال 1971 زمانی که رئیس جمهور ایالات متحده، ریچارد نیکسون تعلیق "موقت" تبدیل دلار به طلا را اعلام کرد، غیر فعال شد. ارزها اکنون در انتخاب پشتوانه خود آزاد هستند و ارزش آنها بر اساس عرضه و تقاضا در بازارهای بین المللی تعیین می شود

 

نوع بازارهای فارکس:

سه نوع کلیدی از بازارهای فارکس عبارتند از: نقد، فوروارد و آتی.

 

بازار فارکس نقد:

بازار نقدی، مبادله فوری ارز بین خریداران و فروشندگان با نرخ ارز فعلی است. بازار نقدی بخش عمده ای از معاملات ارز را تشکیل می دهد. شرکت‌کنندگان کلیدی در بازار نقدی شامل بانک‌های تجاری، سرمایه‌گذاری و مرکزی و همچنین دلالان، دلالان و سفته‌بازان هستند. بانک های بزرگ تجاری و سرمایه گذاری بخش عمده ای از معاملات نقدی را تشکیل می دهند و نه تنها برای خود بلکه برای مشتریان خود نیز معامله می کنند.

 

بازار فارکس فوروارد:

در بازارهای آتی، دو طرف توافق می کنند که یک ارز را با قیمت و مقدار تعیین شده در تاریخ آینده معامله کنند. وقتی معامله انجام می شود، هیچ پولی دست به دست نمی شود. دو طرف می توانند شرکت ها، افراد، دولت ها یا موارد مشابه باشند. بازارهای آتی برای پوشش ریسک مفید هستند. از جنبه نزولی، بازارهای آتی فاقد معاملات متمرکز هستند و نسبتاً نقدشونده نیستند (زیرا فقط دو طرف وجود دارند). همچنین، ریسک طرف مقابل نیز وجود دارد، یعنی اینکه ممکن است طرف مقابل در معامله نکول کند.

 

بازار فارکس آتی:

بازارهای آتی از نظر عملکرد پایه مشابه بازارهای فوروارد هستند. با این حال، تفاوت بزرگ این است که بازارهای آتی از مبادلات متمرکز استفاده می کنند. به لطف مبادلات متمرکز، هیچ خطری برای طرف مقابل وجود ندارد. این کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که بازارهای آتی دارای نقدشوندگی بالایی هستند، به خصوص در مقایسه با بازارهای فوروارد.

 

بازیکنان بزرگ در بازار فارکس:

دلار آمریکا تا حد زیادی پرمعامله ترین ارز است. دومی یورو و سومی ین ژاپن است. جی پی مورگان چیس بزرگترین معامله گر در بازار فارکس است. چیس 10.8 درصد از سهم بازار جهانی فارکس را در اختیار دارد. آنها سه سال است که رهبر بازار هستند. UBS با 8.1 درصد از سهم بازار در رتبه دوم قرار دارد. XTX Markets، Deutsche Bank و Citigroup مکان‌های باقی‌مانده در بین پنج رتبه اول را تشکیل دادند.

 

مزایای بازار فارکس:

یکی از بزرگترین مزایای معاملات فارکس عدم محدودیت و انعطاف پذیری ذاتی است. حجم معاملات بسیار زیاد است و بازارها تقریباً 24 ساعته باز هستند. با این کار، افراد شاغل می توانند در معاملات شبانه یا آخر هفته ها شرکت کنند. در مورد گزینه های معاملاتی موجود، مقدار زیادی اختیار وجود دارد. صدها جفت ارز وجود دارد و انواع مختلفی از قراردادها مانند قراردادهای آتی یا نقد وجود دارد. هزینه‌های معاملات عموماً در مقایسه با سایر بازارها بسیار پایین است و اهرم مجاز در میان تمام بازارهای مالی بالاترین است که می‌تواند سود (و همچنین زیان) را افزایش دهد.

 

معایب بازار فارکس:

در بازارهای فارکس، خطرات اهرمی وجود دارد - همان اهرمی که مزایایی را ارائه می دهد. معاملات فارکس به مقادیر زیادی اهرم اجازه می دهد. اهرم مجاز 20 تا 30 برابر است و می تواند بازدهی بزرگ را ارائه دهد، اما همچنین می تواند به معنای زیان های بزرگ سریع باشد. اگرچه این واقعیت که تقریباً 24 ساعت در روز کار می کند می تواند برای برخی مثبت باشد، اما به این معنی است که برخی از معامله گران باید از الگوریتم ها یا برنامه های معاملاتی برای محافظت از سرمایه گذاری خود در زمانی که دور هستند استفاده کنند. این به ریسک های عملیاتی می افزاید و می تواند هزینه ها را افزایش دهد. نقطه ضعف اصلی دیگر ریسک طرف مقابل است، جایی که تنظیم بازارهای فارکس می تواند دشوار باشد، زیرا این بازار بین المللی است که تقریباً دائماً معامله می شود. هیچ صرافی مرکزی وجود ندارد که معامله را تضمین کند، به این معنی که ممکن است خطر نکول وجود داشته باشد.

 

سوالات متداول بازار فارکس:

معاملات فارکس دقیقا چیست؟

معامله فارکس مبادله یک ارز با ارز دیگر است. معامله فارکس تبادل جفت ارز است - خرید یک ارز در عین حال فروش یک ارز دیگر.

 

آیا می توانید با معامله در فارکس ثروتمند شوید؟

معاملات فارکس می تواند شما را ثروتمند کند، اما احتمالاً برای انجام این کار به جیب های عمیق نیاز دارد. به این معنا که صندوق‌های تامینی اغلب مهارت‌ها و وجوه در دسترس را دارند تا معاملات فارکس را بسیار سودآور کنند. با این حال، برای سرمایه گذاران فردی و خرده فروشی، معاملات فارکس می تواند سودآور باشد، اما همچنین بسیار خطرناک است.

 

چگونه معاملات فارکس را شروع کنم؟

برای شروع معاملات فارکس، اولین قدم این است که در مورد معاملات فارکس بیاموزید. این شامل توسعه دانش بازارهای ارز و مشخصات معاملات فارکس است. همچنین یک حساب کارگزاری برای معامله فارکس ایجاد شود. یکی از موارد مهمتر از آن، تنظیم یک استراتژی معاملاتی است که شامل مقدار پولی است که شما مایل به ریسک هستید.

 

برای شروع معامله در فارکس چقدر نیاز دارید؟

در بیشتر موارد، می توانید حساب فارکس با حداقل 100 دلار باز کنید و معامله کنید. البته، هر چه مبلغی که بتوانید سرمایه گذاری کنید بیشتر باشد، پتانسیل صعودی بیشتری خواهید داشت. بسیاری توصیه می کنند حداقل 1000 دلار و حتی 5000 دلار برای اجرای صحیح یک استراتژی سرمایه گذاری کنید.

 

آیا می توانم با 100 دلار فارکس معامله کنم؟

باز کردن و معامله در فارکس فقط با 100 دلار امکان پذیر است - بسته به حداقل مبلغ برای افتتاح حساب فارکس. برخی از کارگزاران حداقل 5 یا 10 دلار سپرده دارند.

آموزش بورس مشهد, آموزش رمز ارز مشهد, آموزش فارکس مشهد,, آسا 365, آسا، آموزش پرایس اکشن مشهد، پرایس اکشن، آموزش معامله گری مشهد،